12
Dec
08

„Ştiam că din orice se învaţă”

Atunci când vrei să sari de pe un pod, cineva care te iubeşte, nu stă cu tine de mână pe pod când vrei să sari, ci este jos şi aşteaptă să te prindă…

La un moment dat, un cunoscut de-al meu a luat un tramvai într-o direcţie, convins fiind că va ajunge într-o zonă pe care să o recunoască, pentru că a mai fost acolo. A mers vreo 3-4 staţii şi peisajul i se părea tot mai nefamiliar. A început să întrebe lumea pe unde era apropierea de unde voia el să ajungă şi nimeni nu ştia.

A continuat să mai meargă cu tramvaiul, pentru că nu voia să accepte că a greşit şi că trebuia sa se întoarcă înapoi de unde plecase şi să o ia de la început, într-o altă direcţie, pentru că ar fi însemnat pentru el că tot acest timp a fost pierdut (ca şi cum dacă nu realizăm ce ne propunem într-o acţiune, ar însemna că am eşuat – experienţa nu este ce ţi se întâmplă, ci ceea ce faci cu ce ţi se întâmplă). S-a încăpăţânat să meargă 6 (!) staţii de tramvai aiurea, apoi a coborât şi a luat tramvaiul în sens invers.

Cu cât ar fi mers mai departe, cu atât i-ar fi fost mai greu şi i-ar fi luat mai mult să se întoarcă. Iar drumul înapoi a fost foarte neplăcut, lung şi înghesuit. Când mi-a povestit, i-am spus: “Nu ştiai că prostia se plăteşte?”. Şi el mi-a răspuns senin: “Nu, ştiam că din orice se învaţă”.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


Blog Stats

  • 125,888 afisari din 8 oct 2008
Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: