09
Apr
09

Let U Go…

Există o scenă istorică ce mi-a plăcut mult. Otto von Bismarck era în a doua jumătate a secolului al XIX-lea cancelarul Prusiei. Câştigase o putere foarte mare în acea poziţie, astfel că atunci când un nou împărat a venit la conducere, Wilhelm Iosif al IV-lea, de fiecare dată când voia să-şi impună autoritatea, ameninţa cu demisia. La un moment dat, spre marea lui surpriză, împăratul i-a acceptat demisia, iar Otto von Bismarck a rămas pe dinafara cancelariei.

Subconştientul ne joacă feste interesante. Ironia este că în discuţia din ianuarie, cu D. ultima oară când ne-am văzut faţă în faţă ca să observ şi eu atitudinea ei faţă de ruperea bruscă şi cu scuze palide a relaţiei (of course, argumente foarte puternice pentru ea, toate demontate de mine), a făcut o referire la relaţia mea de acum 2 ani ca „fosta ta prietenă”, ceea ce denotă că subconştient ea încă se mai considera în relaţie cu mine. Probabil că ruperea s-a produs în momentul în care a observat că în ciuda aşteptărilor ei asupra a ce „ar trebui să se întâmple”, tot o iubesc şi mi-a trimis mesajele despre care am scris aici. Probabil de aceea când era aproape de plecare ne sărutam şi ne îmbrăţişam.

Uneori, o formă de a iubi care este cea mai preţioasă, deşi dureroasă, este să laşi persoana să facă propriile greşeli din care are nevoie să înveţe. Desigur, s-ar putea ca atunci când realitatea să li se întâmple oamenilor care procedează aşa, să o recatalogheze, să se ascundă după deget şi să spună că de fapt au avut dreptate urmându-şi intuiţia şi „ce spune inima”, dar în conştiinţa lor adormită ştiu adevărul, iar mai devreme sau mai târziu se vor confrunta cu acesta.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


Blog Stats

  • 125,888 afisari din 8 oct 2008
Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: